Boboli-tuinen

De Boboli-tuinen (in het Italiaans Giardino di Boboli ) zijn een voorbeeld voor veel tuinen die nadien aangelegd zijn. Zij zijn één van de mooiste tuinen van Florence.

boboli tuinen

De tuinen liggen achter Palazzo Pitti. De familie de’Medici kocht dit paleis in 1550. Na deze aankoop werd er begonnen met de aanleg van de Boboli-tuinen. Zij werden ontworpen door Niccolo Percoli. Hij heeft het voltooien niet meer kunnen mee maken. Na zijn overlijden werd het werk overgenomen door Bartolomeo Ammanati.

Tot de 17e eeuw werden de tuinen verschillende malen uitgebreid. Vanaf 1776 werden de tuinen opengesteld voor het publiek.

De Boboli-tuinen kun je ook zien als een openlucht museum. Er zijn verschillende beelden afkomstig uit de Romeinse tijd. Daarnaast zijn er ook beelden die afkomstig zijn uit de zestiende, zeventiende of achttiende eeuw.

boboli tuinen

Naast deze beelden zijn er verschillende bezienswaardigheden in de tuinen. Er zijn verschillende fonteinen, zoals de Bachusfontien, Neptunusfontein en de fontein van de Artisjokken. Je kunt een bezoek brengen aan één van de grotten. Ook is er een koffiehuis en er is een amfitheater.

Openingstijden
Van november tot februari zijn de Boboli-tuinen geopend van 8.15 tot 16.30
In de maanden april en mei zijn de tuinen tot 17.30 open
september en oktober zijn de tuinen tot 18.30 open
Van juni tot augustus zijn de tuinen tot 19.30 geopend.

Entree
Vol tarief € 11,50

Adres
Piazza dè Pitti 1
Florence

Ook interessant

Basilica di Santa Croce
Basilica di Santa CroceDe Santa Croce is een prachtige witte basiliek gebouwd in een gotische stijl. Het eerste deel werd in 1228 gebouwd. Aan het einde van de 13e eeuw werd er begonnen met de rest van de bouw, aangezien het geen dat er stond niet voldoende ruimte bood aan de gelovigen die Santa Croce bezochten. Deze kerk […]
Palazzo Pitti
Palazzo PittiDe eerste eigenaar van Palazzo Pitti was Luca Pitti. Het paleis werd in 1458 gebouwd door Brunelleschi. In 1549 werd het paleis eigendom van de familie de’Medici. De vrouw van Cosimo I de’Medici, Eleonora van Toledo, kocht het paleis van een afstammeling van Luca Pitti Tot 1737 werd het paleis bewoond door de familie de’Medici. […]
Excursie Duomo
Duomo Kathedraal en BaptisteriumPanoramisch uitzicht Klim naar de top van de Duomo en geniet daar van een schitterend uitzicht over de stad Florence en de Toscaanse heuvels. De tocht wordt begeleidt door een ervaren Engelstalige gids die je alles over Brunelleschi’s Doume en de rest van Florence kan vertellen Geen wachtrij Je hoeft niet meer in de rij […]